Neem contact op

Neem contact met ons op voor meer informatie. Via ons contactformulier of bel direct met 0570 - 820 219.

Neem contact op

Nieuwe informatieplicht voor zorgverleners

24 maart 2016 Jacqueline Woudstra

Sinds 1 januari 2016 is de nieuwe Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg van kracht. De WKKGZ stelt nieuwe verplichtingen met betrekking tot kwaliteit, klachten en informatieverlening voor zorgverleners.

De informatieplicht volgens de WKKGZ

Volgens de WKKGZ heeft een cliënt recht op informatie over de kwaliteit van de zorgverlener. Hierbij moet de zorgverlener transparant zijn over de kosten en kwaliteit, maar óók over de waardering van cliënten. Zo wordt de positie van de cliënt versterkt. Bovendien motiveert dit zorgverleners om hun prestaties onder de loep te nemen, te vergelijken met anderen en waar nodig zich in te zetten voor verbetering. Dit biedt nieuwe voordelen voor zowel de cliënt als voor de zorgverlener zelf.

Ook Qualiview streeft naar transparantie over de kwaliteit van zorg en we dragen hier onder andere aan bij door onze widget. Mede door plaatsing van de widget op uw website voldoet u aan de informatieplicht, want uw scores en patiëntbeoordeling zijn zo direct zichtbaar. Heeft u advies nodig? Wij staan voor u klaar.